MASKINSERVICE KVIST AS  |  VERPETVEIEN 31  |  1540 VESTBY  |  TELEFON 91 91 43 46  |  post@maskinservicekvist.no

April 11, 2018

Please reload

Siste innlegg

Robotgressklipper gir deg mer fritid.

February 12, 2017

1/1
Please reload

Utvalgt innlegg

BEST I TEST

April 11, 2018

«BEST I TEST»
Igjen leser jeg «Best i Test» på fantastiske robotklippere, som går opp og ned hellinger i hagen, rundt busker osv. en er best i test fordi den er grønn, en annen er best i test fordi du kan montere den selv, en er best i test fordi den har lys!? Det er sikkert fordi den leter etter pinnsvin.
«Jeg har lært at hvis en test skal virke troverdig, når man fremhever et produkt, som egentlig er like bra som konkurrerende produkter, må enn ha med noe negativt, som er av ubetydelighet for produktets virkemåte, for at testen skal virke seriøst. Samtidig blir det brukt ord og utrykk, som da skal få konkurrerende produkter til og virke håpløs og vanskelig og håndtere»
I den siste testen jeg leste, hadde best i test robotklipperen, alle de gode spesifikasjonene og egenskapene som de fleste robotgressklippere som selges hos faghandlere i dag har, noen av dem var ikke med i testen engang.
Det som var det store minus med denne, VAR AT DEN FIKK LETT RIPER.? Da har vel kanskje test personene montert begrensnings kabel feil, for nær grunnmur til hus osv.
Nei da, alle hage maskiner får riper og hakk, også robot klippere, de er jo på jobb!
Hvor mye kan vi stole på disse testene, det er tross alt en investering på mange tusen kroner som skal gjøres. Blir testene utført av fagfolk? Er en gartner, eller en som jobber i jernvarehandel, med spesialitet på Jotun hus maling, den som kan gi best råd om service, montering osv. på en robotklipper?
«En kunde kom til meg en gang, og spurte om å få snakke med en mekaniker på verkstedet, fordi han skulle kjøpe ny motorsag. Han hadde forstått det slik at mekanikeren hadde mere greie på soliditeten og holdbarheten på produktet en meg som bare var selger. Nå kunne jo ikke han vite at jeg også er mekanikker, men forkledd som selger»

I dag har det kommet noen nye robotklippere som er store utfordrere til de som har vært på markedet lenge, noen er like gode og noen også bedre.
«Dette blir litt som å kjøpe bil, du kjøper ikke en kassebil med ekstra lys og blanke felger fordi den er best i test! når du da egentlig trenger en familie bil. Når familiebilen trenger service, tar man den da med på nærmeste byggvarehus, eller kanskje et plantesenter?» 
Det som ikke kommer frem i disse testene på robotgressklippere, «som på bilen» er hvor ofte trenger den service? Må den inn på verksted? Holder knivene hele sesongen? Hva trengs av vedlikehold? Er den lett å gjøre ren? Hvor lenge holder et batteri på robotklipperen? Hvem kan du med trygghet henvende deg til når en ulykke er ute 
«jo da, jeg har sett robotklippere som har vært påkjørt av bil» 
pluss mye mer, og da trenger du en faghandel som tar deg som kunde seriøst. 
En pen plen klippes to til tre ganger i uken, har da et byggvarehus, et service- apparat som står klart når du trenger service eller deler? Eller får du beskjed om å vente til ferien er over for da kommer den personen som har med gressklipperrobot tilbake. 
Pris er jo også viktig her, er under 20000,- grensen på hva som er den beste roboten på markedet? Tar alle robotklippere like mange kvadratmeter til den prisen? Eller er noen tatt i beregning om at de skal gå hele døgnet, også om natten for å jage bort pinnsvin? Er det da med montering eller er det med kabel og plugger? Kan enn montere selv? Hvor mange meter kabel er det med? Holder det til min tomt osv. 
«Ok, de fleste biler i dag til 400.000,- får deg fra A til B. den som er best i test, er det den som kommer seg opp og ned bakker, har det fineste interiøret, den største motoren, den grønneste fargen? 
JEG ser etter hvilket merke, som står mest på verksted for reparasjon ikke service, for det skal alle ha. Hvor mye koster en service, hvor dyr den er å forsikre osv. hvor mye koster det meg og ha denne bilen / robotklipperen i 10 år?»

Glem alle disse testene, velg robotgressklipper hos en seriøs faghandel som kan gi råd og veiledning for riktig størrelse og valg av robot til din hage, det er ikke sikkert at naboens grønne robot eller den med lys som leter etter pinnsvin går like bra i din hage. 
Investerer du i ferdig klippet plen? Ja da får du best resultat hos en faghandel. 
Og til sist, husk å kjøpe robotklipper som er stor nok til å gå på dagtid, slik at den ikke behøver, og gå om natten da pinnsvin er ute og går.
PS. Spør alltid etter service verksted når du kjøper hagemaskiner, fordi de også trenger service en gang iblant. Kanskje bare ny plugg, har du da kjøpt maskinen hos en faghandel, har de plugger på lager.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg oss

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Søk etter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square